Populära dataspel

Nuförtiden är multiplayerspel som du spelar online oftast de spel som samlar de mest hängivna spelarna. Du kan nu till och med bli professionell datorspelare. Ett dataspel som du spelar online slutar inte när du har klarat alla nivåer mot datorn, utan i multiplayervärlden sitter det andra spelare bakom skärmar som är svårare att slå, och som dessutom är roligare att spela emot.

Counter Strike, särskilt utgåvan Global Offensive

Några mycket populära dataspel

Counter Strike, särskilt utgåvan Global Offensive, som är ett ”First-Person Shooter”-spel, är ett dataspel där du ser vad din karaktär ser och du springer runt och skjuter dina motståndare och försöker att inte bli skjuten själv. Detta är ett spel som har funnits länge, då Counter Strike släpptes år 1999-2000 och expansionen Global Offensive kom 2012.

League of Legends, är ett annat dataspel som baseras på strategi

League of Legends, är ett annat dataspel som baseras på strategi, utspelat i en fantasy-värld med 4 olika banor där man spelar i lag och kämpar om att förstöra motståndarlagets Nexus. Utvecklat av Riot Games för Microsoft.

Dota 2, som bygger på Warcraft 3, är också ett strategidataspel med fantasy-tema och är utvecklat av Valve Corporation. Två lag, Radiant och Dire, möter varandra på en arena som alltid är uppbyggd på samma sätt. I varje lag spelar fem spelare.

Dazzle i Dota 2

Starcraft II, som även detta är ett dataspel som bygger på strategi har varit ett populärt onlinespel under många år. Du kan styra en armé av olika raser i form av Terran, Zerg eller Protoss och ofta är spelaren expert på en särskild ras med speciella egenskaper, anfallsmöjligheter, fördelar och nackdelar.
Heroes of the Storm, som är ett nytt MOBA-spel från speltillverkaren Blizzard Entertainment som också har utvecklat Starcraft och Warcraft.

Dessa dataspel finns alla tillgängliga som spel som du kan betta på, och är mycket underhållande att titta på. Det händer definitivt mer under en match i till exempel Starcraft II än vad det händer under 90 min i en fotbollsmatch. TV-sändningar innehållandes e-sport har börjat sändas i SVT, TV4, Viasat med mera.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *