Dataspel, betting och e-sport

Vilken är den bästa healern? Är det Dazzle i Dota 2 eller Soraka i League of Legends? Är det kanske rent av en tredje healer jag inte tänkt på. Eller är det kanske Mercy i Overwatch.

Dazzle i Dota 2

Det är inte alla typer av spel som har en healer utan det är i första hand lagspel där olika spelare har olika positioner där en del kan anta rollen som healer. Nu ska jag inte prata allt för mycket om just healers utan vi ska istället titta närmare på spelen som det finns healers i.

Eller för att vara mer exakt spel som man kan betta på. Eftersom dataspel är så extremt underhållande och betting är extremt spännande så är det här med betting på e-sport en perfekt combo av dessa två.

Så vilka spel är de bästa och mest populära när det kommer till e-sportsbetting? Det är inte så svårt att hitta de riktigt populära spelen. Det är ju bara kolla vilka spel de stora spelbolagen erbjuder odds på. Det här vi gjort och vi ska berätta lite om de olika spelen som man kan betta på.

League of Legends

League of Legends

Det går nästan inte att prata om e-sport utan att börja med League of Legends. Det är världens mest spelade spel och har varit så i många år nu. Jag har inte manuellt undersökt alla spelsidor som erbjuder betting på e-sport men jag vågar ändå lova att alla sidor som erbjuder e-sport har odds på League of Legends. Att inte ha det vore lite som att ha en sportsbook med odds på fotboll, men man erbjuder inte odds på Premier League.

Den största turneringen i League of Legends kallas World Championship och är, som namnet avslöjar, motsvarigheten till VM. Tävlingen anordnas av Riot games själva. Riot Games är alltså de som skapat League of Legends. World Champions 2017 har 73 miljoner views.

Dota 2

Dota 2

Dota 2 är ett spel i samma genre som League of Legends men som inte nått riktigt samma popularitet. Däremot är Dota 2 överlägsen världsledare när det kommer till prispengar i sina tävlingar.

League of Legends största prispott har legat på runt $5 miljoner. Dota 2 har legat på nästan $25 miljoner. Trots att spelet inte är fullt så populärt så har de ett sätt att få in prispengar som gör dem helt ohotade på tronen. Det kommer antagligen dröja många år innan något annat spel når så höga prispotter som Dota 2. Dota 2 är också ett självklart inslag i e-sportbettingens värld.

Overwatch är det nyaste spelet från Blizzard Entertaiment

Overwatch

Overwatch är det nyaste spelet från Blizzard Entertaiment. Det är alltså samma företag som har gjort Starcraft, Warcraft, World of Warcraft, Heartstone och Diablo. Overwatch är deras nyaste spel som är en kombination av Quake och League of Legends.

Det är, precis som Quake, ett FPS-spel med högt tempo men med lite andra objectives i matcherna. I Quake finns det bara en ”hjälte” att spela och sen finns det olika vapen att plocka upp. I Overwatch finns det inga vapen att plocka upp men ett tjugotal hjältar att välja mellan. Varje hjälte har unika vapen och färdigheter och varje hjälte har specifika styrkor och svagheter.

Overwatch är ett roligt och spännande spel och trots att det är ganska nytt så har det blivit ett av världens mest populära spel och är ett givet spel för sportsbooks att erbjuda odds på.

En kommentar

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *