Betting på e-sport

Är man född på 70-talet eller till och med början av 80-talet så är kanske det första man tänker på när man hör First Blood den klassiska superrullen med Sylvester Stallone? Filmen där han spelar en stenhård krigsveteran som försöker hitta sin plats i världen efter att kriget är över.

First blood till motståndarlaget

Egentligen handlar den här sidan inte det minsta om filmen Rambo – First blood utan om något helt annat men det måste ändå nämnas att tillhör man den yngre generationen som tänker på något helt annat när de hör First blood och kanske inte ens sett filmen, då är det dags att titta. Det är nämligen en riktig guldrulle. Den må vara gammal nu men den är extremt bra.

Den yngre generationen som inte inte refererar till filmen när de hör First Blood tänker antagligen på nooben i sitt lag som alltid envisas med att ge First blood till enemy team. På något sätt känns det alltid som att det är någon random i ens egna lag som alltid ger First blood till motståndarlaget. Aldrig, eller i alla fall väldigt sällan, tvärt om.

Den som får First blood, alltså först dödar en i motståndarlaget får bonusguld

First blood i det här sammanhanget refererar så klart till den som dödar någon först i en match av League of Legends. Det är inte bara i League of Legends som man kan ge, eller få First blood men League är ett av få spel där det faktiskt spelar någon roll. Den som får First blood, alltså först dödar en i motståndarlaget får bonusguld. Bonusguldet gör att man snabbare får ihop sina items vilket gör att man blir starkare och får lättare att böra laget till vinst.

Det finns naturligtvis många saker som kan gå snett på vägen men First  blood ska inte underskattas. I stora tävlingar och turneringar så är det inte ovanligt att det tar 10, 15 eller ibland 20 minuter innan någon får First blood helt enkelt eftersom spelarna i dessa lag dels är duktiga på att undvika fighter de kommer förlora och dör inte lika lätt som vanliga noobs. De laget som får firstblood är ofta bra på att utnyttja fördelen och utan att ha sett stats så tror jag säkert att man kan se ett visst mönster mellan vilket lag som får First blood och vilka som vinner matchen.

Esport League of Legends

E-sport

League of Legends är världens mest spelade spel, och har varit så under flera års tid. De har över 100 miljoner aktiva spelare varje månad världen över. CS:GO har strax över 10 miljoner. Twitch.tv som är den största webbsidan när det kommer till streaming av e-sport ligger på plats 32 över världens största sidor. Det beskriver lite hur stort e-sport har blivit. Att ha en sida som endast låter spelare världen över streama när de spelar har gjort Twitch till en av världens största webbsidor. Den har till och med blivit så stor att företag som anordnar turneringar i olika spel ser till att sända sina matcher på Twitch.

Ett bra exempel är Riot Games som har mängder av turneringar och tävlingar i sitt spel League of Legends. I stort sett alla tävlingar kan man se via Twitch och dessutom så är det inte bara en vanlig stream utan de har med kommentatorer och analytiker i samband med sina matcher som pratar om taktiker innan matchen och analyserar resultatet efter.

Att e-sport blivit så populärt syns också på bettingsidor

Betting

Att e-sport blivit så populärt syns också på bettingsidor. Det finns ingen sektion av bettingen som växer lika snabbt som e-sport. På bara några år har betting på e-sport gått från att endast finnas på några få spelsidor som varit dedikerade till just e-sport till att nu finnas nästan överallt.

E-sport har blivit en vanlig marknad på nästan alla stora bettingsidor. Det här är något väldigt positivt eftersom det innebär att vi som vill spela på e-sport kan använda våra befintliga konton på de stora och populära spelbolagen är väletablerade i Sverige.

Vi behöver inte skapa konton och sätta in pengar på små och okända sidor från världens alla hörn längre. Det här en väldigt gynnsam utveckling och det kommer antagligen bara att bli bättre framöver.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *